JellyPages.com
Photobucket
Sentiasa ingat Allah tika dilanda ujian dan dilimpahkan kegembiraan
Senyum itu sedekah
Tenang itu bahagia
Sabar itu indah
^_^


Hati yang mensyukuri apa yang ada, Itulah hati yang penuh dengan rasa cinta

Tak semudah seyuman

Alhamdulillah, masih dikurniakan kekuatan untuk menulis blog. Dah lama tak menjenguk, terasa rindu dihati. Semoga rakan blogger dan tawan mukabuku sihat sejahtera. Hari ini, cik silah nak share mengenai senyuman. Nak tahu! Senyuman yang manis boleh merobek hati sang pelihat yang sengaja atau tidak sengaja melihatnya. Kuasa senyum paling dahsyat tau, berbanding kuasa Ultraman dan Power Rangers. Hahaha.. Ke situ pulok cik silah ni kan.
Hidup ini satu perjalanan. Ada yang mampu berjalan sejauh mungkin, tapi ramai juga yang seketika cuma. Perjalanan yang kita tempuh dan bakal tempuhi tak semudah yang disangka. Seperti pepatah yang biasa kita semua dengar "Hidup mesti diteruskan". Cantik pepatah seindah perjalanan. Alhamdulillah. Susunan kehidupan kita di atas muka bumi Allah ini telah rapi disusun-Nya. Juz follow with smile =)Fakta : Senyum hanya menggunakan 17 otot muka berbanding 43 otot muka untuk mengerutkan dahi. 

Bila hati disentuh lembut, kesannya jauh hingga ke lubuk. Ahaks! dont feeling2 naa. ^^
Kelmarin berlalu tanpa berulang kembali. Senyuman itu mudah, tapi tak semua mampu melakar senyuman yang manis ikhlas sentiasa. Kita semua sedia maklum, hidup kita tak selalu indahnya mentari yang menyinari setiap pagi. Hidup tak semanis gula yang menjadi penyedap masakan. Tapi hidup adalah pinjaman sementara yang Allah berikan untuk makhluk-Nya menjalani sebagai seorang hamba yang sentiasa mengabdikan diri untuk Dia. Dan ianya pasti dicampuri dengan pelbagai rencah sebagai untuk mendapat ganjaran diakhirnya. Peace!


Hey awak! Cer senyum sikit  --------->


Alahai, buruknya muka bila marah/masam. Pernah lihat cermin? Haa.. Cik silah pernah tengok muka cik silah marah.. Allah.. Buruk benar tau! Kalah singa dengan harimau. Huhuhuhu. At least cik silah ngaku =D
Jemputlah senyum bertandang ke dalam rumah hati. Gunakan gam uhu agar ianya terlekat kuat atau ikat guna tali yang tarik tali tu (tebai tuu!). Pujuk senyum agar tak pergi bersiar-siar saat hati sedang berfight dengan emosi. Mudahkan resipi cik silah. Cik silah akui, walaupun perjalanan hidup tak semudah senyuman, tapi senyuman itu semudah-mudah perjalan hidup. Try first k!

::salam senyuman daripada cik silah::

No comments:

Post a Comment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers ::Moga Allah Redha Asilah Dan Wazir:: Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers