JellyPages.com
Photobucket
Sentiasa ingat Allah tika dilanda ujian dan dilimpahkan kegembiraan
Senyum itu sedekah
Tenang itu bahagia
Sabar itu indah
^_^


Hati yang mensyukuri apa yang ada, Itulah hati yang penuh dengan rasa cinta

InsyaAllah

Perjalanan kehidupan yang didambakan pasti agak sukar untuk memiliki dan dimiliki. Semua yang diimpikan, pasti telah dikecapi oleh sekeliling. Kebahagiaan dan kegembiraan diri ini menyorok sepi tanpa memberi khabar isyarat untuk memunculkan diri. Ketenangan diragut dek pendam yang mendalam. Luka berdarah meraba penawar penutup parah. Pendinding ditemui perlaksanaan berterusan di samping kekuatan menyelinap mencari ruang-ruang kosong untuk berteduh.

"Aku mahukan ketenangan" teriak hati memanggil sesuatu yang tak pasti bila munculnya. Petang yang indah ditemani mendung gelap. Memahami diri melagukan kesedihan. Keperitan yang melanda seperti tiada tanda noktah dalam kehidupan. Segala nasihat atau peringatan semua diabaikan dan memenangkan hati yang ditoreh pedang yang paling tajam dan mendalam lukanya. Kegelapan dalam malam yang dipilih sebagai penyuluh kehidupan penunjuk jalan yang sememangnya tiada usaha mencari cahaya penyuluh terang untuk kehidupan.

Kehairanan menampar diri, memajukan persoalan pengakhiran. Sepertinya kamus hidup yang diterokai selama ini bakal tiba ke destinasi. Meraih sinar cahaya pengganti gelap yang malap. Kemahiran dalam merialisasikan pendidikan. Menghembuskan titik noktah penghabisan. Memasuki menceroboh kamar, menjentik semangat luar biasa melestarikan kekemasan dalam kebersihan sang kamar. Putih itu bersih. Hitam itu seram.


--------------------------------------------------------------------------------

Sempadan menuju kesedihan ada sesuatu penawar yang mungkin boleh menghapuskan kekusutan dalam kehidupan. Mungkin memerlukan masa bagi mengikhlaskan setiap yang berlaku. Dalam kedukaan yang deras melenyapkan sesaat tawa yang berpanjangan. Itu ujian cuma. kemampuan ada pada diri yang dikatakan lemah. Terseksa dirasa hikmah merasa.

Sabar!!!!! Mudah untuk melafazkan, tapi susah untuk dilaksanakan. Perit ulu hati melaksanakan dalam diam. Mengadu domba pada sang pendengar. Menitis air mata memohon mengharap. Melemparkan sepenuh hati. Membaiki menyuntik pencuci kebersihan. Surut dendangan lagu bertukar rentak. Kemalangan yang luka parah membaik pulih.
~Hanya saya dan blog~
InsyaAllah
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers ::Moga Allah Redha Asilah Dan Wazir:: Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers