JellyPages.com
Photobucket
Sentiasa ingat Allah tika dilanda ujian dan dilimpahkan kegembiraan
Senyum itu sedekah
Tenang itu bahagia
Sabar itu indah
^_^


Hati yang mensyukuri apa yang ada, Itulah hati yang penuh dengan rasa cinta

Tanggungjawab“Dan jika kamu menghitung nikmat Allah (yang dilimpahkan kepada kamu), tiadalah kamu akan dapat menghitungnya satu persatu, sesungguhnya Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.” [An-Nahl: 18]

Alhamdulillah, syukur atas nikmat yang telah Allah kurniakan pada kita. Sungguh banyak dan tidak terhitung. Pandai menasihat, tapi tak pandai nak diguna pakai. Hihihi.. Cik silah tulis dan membebel ni untuk cik silah k.. Harap maklum. Sekian..

Sebelum cik silah nak berceloteh lebih panjang. Cik silah nak ucapkn terima kasih kepada sesiapa yang telah menasihati cik silah ke arah yang lebih baik. Biasa la, cik silah ni hati batu. So, susah sikit la.. Thanks ye sahabat2 sebab sudi memberi nasihat. Alhamdulillah.. Perkembangan hidup yang menarik dan banyak benda yang harus diperbaiki. Cik silah da matang ke? Belum lagi la bro.. Budak-budak lagi ni.. Huhuhu..

"Orang yang kuat adalah orang yang berjaya menahan kemarahannya"

Pepatah di atas tiada sangkut paut dengan apa yang cik silah nak membebel kat bawah ni ye. Cik silah saje nak tambah bagi banyak sikit pointnya, hahaha. Jahatkan. Sebenarnya cik silah nak share yang cik silah gembira hari ni. Alhamdulillah, seorang lagi teman cik silah telah selamat bina masjid. Cantik dia tadi. Sama cocok dan sama padan dengan pasangannya. Tanggungjawab telah dipukul sendiri. Ouh, takutnya.

Cakap pasal tanggungjawab, semua manusia ada tanggungjawab kan? Tak kisah la di mana berada, tanggungjawab yang sama kita pikul adalah tanggungjawab sebagai seorang khalifah. Cakap tak semudah melaksanakan. Alhamdulillah. Sedor! hihihi.. Bila pengantin lelaki melafazkan "Aku Terima Nikahnya ..." Wow... Tahniah.. Gembira semuanya. Dah sah kan.. Tumpang gembira ^_^"

"Bersabarlah ketika ditimpa musibah kerana disebaliknya pasti ada hikmah"

Tapi.... disebalik perkahwinan itu macam2 harus ditempuh dan pelbagai cabaran bakal melanda. Sabar...
Tu tak kisah la. Da hidup bersama boleh mengayuh sampan bersama.. So sweet.. Tapi pada yang belum tu, settle kan la dulu apa yang patut diselesaikan. Anak sulung ada tugas beratnya, anak bongsu ada cita-citanya. Biasa la tu. Cik silah faham. Apa yang penting banyakkan berdoa pada Allah k =)


Cinta itu mahal. Tidak boleh dibeli sesuka hati. Tidak mudah untuk dimiliki. Tidak terjangka indahnya Cinta. Wah.. berfalsafah pulok cik silah ni. Tak niat pon nak berfalsafah, cuma cik silah nak menggambarkan betapa sukarnya untuk mendapatkan cinta. Jika di sangka Beliau adalah jodoh kita, ianya belum pasti tepat. Tapi Allah suruh kita berusaha dan pasrah. Redha dengan ketentuan Dia. So, itu je la yang mesti dilakukan. Dengan syarat, tak salah cara dan langgar undang2. Cik silah rasa pasti kalian tahu apa syarat dan undang-undang dalam "Mencari Cinta" ^_-

"Couple bukan jaminan,
Tunang bukan menghalalkan segalanya,
Nikah itu lebih baik"

Dah dapat tangkapkan? (=
Jom berusaha menjadi yang lebih baik dalam kalangan yang terbaik !!
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers ::Moga Allah Redha Asilah Dan Wazir:: Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers