JellyPages.com
Photobucket
Sentiasa ingat Allah tika dilanda ujian dan dilimpahkan kegembiraan
Senyum itu sedekah
Tenang itu bahagia
Sabar itu indah
^_^


Hati yang mensyukuri apa yang ada, Itulah hati yang penuh dengan rasa cinta

Your Blog is Sahabat

Assalamualaikum wbt ...

Dengan nama Allah wa syukurillah ...
sihat sejahtera dengan setiap langkah menuju-Nya ^_^Cik silah baru selesai buat kerja. Hari ni cik silah cuti ofis, tapi full time kerja rumah! huahuahua.. syok2..
hari berganti tanpa jemu, minggu berjalan tanpa henti, tahun sentiasa berubah mengikut putaran bumi. Subhanallah, tanpa penat taat dan mengikuti flow Illah. Daripada Ibn Umar r.a, Nabi SAW bersabda yang bermaksud "Jadikanlah kamu di dunia ini seperti seorang pengembara atau perantau di jalanan." (Riwayat Al-Bukhari)"Bantu kami dalam meniti jalan hidup yang telah ditetapkan MU"
..Ameen.. 


Awak sendirian tanpa peneman? Tidak sahabat, Dirimu tidak pernah keseorangan. Dirimu sentiasa ditemani, dan dibelai manja. Cuma ianya tidak terasa dan dapat dirasa. Kerana awak tak pernah berusaha untuk merasa cinta dari-Nya. Hanya cinta dari Dia yang dapat mengisi ruang hati yang kosong. T__T
Allah, sebak hati ini. Cik silah menyampaikan sesuatu yang cik silah ingin rasa. Astaghfirullah.Blog adalah diari? Betul ye? Cik silah tak pernah anggap blog ni diari. Tapi blog adalah satu laman sosial yang menarik dan mudah untuk seseorang share story dia. Tapi setelah Cik silah terjah sahabat Cik silah punya blog. Tak tau mengapa Cik silah merasakan blog dia adalah diari dan peneman dia dikala hati dia senang, tika hatinya berduka. Cik silah mengikuti setiap apa yang beliau pos. Kata2 beliau menyentuh hati kecil Cik silah dan air mata Cik silah mengalir dengan tidak sengaja.Dear sahabat, blog mu menggambarkan diri mu tabah dan kuat menempuh dugaan yang bertandang. Tak sempat bersarang, kau halau dengan penuh kekuatan. Alhamdulillah. Blog bukan hanya tempat untuk berkongsi cerita, tapi blog adalah diari untuk meluahkan perasaan sukaduka serta inspirasi kekuatan untuk terus kuat dengan memberi semangat pada diri dan orang lain. Nabi SAW bersabda : "Perbuatan baik melindungi serangan jahat." Benda2 baik yang dipublish kan dari blog, pasti menghasilkan positive thinking untuk sang pemikir ^_^Y.

"Seseorang itu tidak dikurniakan suatu pemberian yang lebih baik dan lebih luas daripada sabar"
Riwayat Al-Bukhari

You're My Frenzz!
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers ::Moga Allah Redha Asilah Dan Wazir:: Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers